Villa Palmera

"Villa Palmera" - het vakantiehuis in Moraira

Welkom op de site van onze fraaie romantische vakantie villa met zeezicht, privézwembad en palmentuin, gericht op families met kinderen.
De villa ligt op slechts 800m van de zee en 1.200m van het centrum van Moraira.

Het fort Staat in Moraira De kustlijn Moraira vanaf boven op de berg gezien

Moraira

Moraira is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca en ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Javea in. In tegenstelling tot veel andere kustplaatsen in Spanje, heeft Moraira wel haar eigen en unieke karakter weten te behouden. De gemeente van Moraira is tegen hoogbouw, je vindt hier dus geen gigantische hotels of andere hoogbouw. Zodoende blijft Moraira haar schoonheid behouden in deze groene kuststrook.
De afstand is 90 km vanaf Alicante en 110 km vanaf Valencia.

Foto van het huis Uitzicht vanaf het balkon Uitzicht vanaf het balkon Zonsondergang vanaf het balkon Waterval bij het zwembad

Villa Palmera

De villa ligt in de rustige wijk Moravit. De villa heeft een woonoppervlak van ruim 200m2 en een geheel omsloten tuin van 800m2.
De villa is recentelijk uitgebreid met overdekte terrassen en gemoderniseerd met behoud van zo veel mogelijk Spaanse details in rustieke en romantische stijl.

De villa bestaat uit 2 woonlagen, welke door middel van een interne trap aan elkaar verbonden zijn. Beide woonlagen hebben hun eigen voorzieningen, zoals badkamer, keuken en woonkamer. Beide woonlagen beschikken elk over 2 slaapkamers waarvan 1 kamer met een tweepersoonsbed en 1 kamer met 2 éénpersoonsbedden.
Het huis is dus uitermate geschikt voor 2 families van 4 personen ofwel totaal 8 personen . Natuurlijk kunt u ook voor minder personen boeken het hele huis staat ter uw beschikking. De woonlagen worden niet seperaat van elkaar verhuurd, teneinde uw privacy optimaal te waarborgen.

De bovenste woonlaag is het grootst en heeft de beste verwarmingsmogelijkheden (vloerverwarming & openhaard), vandaar dat in de winter alleen de bovenverdieping wordt verhuurd.

De villa is gericht op families en er zijn dus veel kindervoorzieningen aanwezig, zoals kinderbedje en kinderstoel. Tevens is de villa voorzien van Wifi (glasvezel) en televisie (schotel/Canal Digital).

De Villa beschikt over een privé zwembad met hek er omheen, palmentuin, tuin met verschillende vruchtenbomen (zoals sinaasappels, citroenen, mispels, abrikozen) en verschillende terassen. Een ruim terras gericht op zee, een ruim terras gericht op het zwembad en overdekte terrassen. De luxe in dit huis is met name gericht op vakanties, dus gericht op het buitenleven, bestaande uit bijvoorbeeld sfeervolle zwembad- en tuinverlichting en goede kookgelegenheid (binnen/buiten).

Klimaat

Over het klimaat op deze plek, op deze berg, in deze plaats (Moraira), doen zich bijzondere verhalen de ronde. Zo zou dit stukje van de berg klimatologisch onderzocht zijn met als uitkomst de gezondste en lekkerste klimatologische plek in Spanje of Europa. Desbetreffende klimatoloog belde in de goede tijd, toen in deze wijk nauwelijks of geen huizen te koop waren, bij mensen op dit stukje van de berg aan, met de vraag of zij hun huis aan hem wilde verkopen. Dit omdat hij persé op dit stuk van de berg een huis wenste te kopen. De eigenaren van het buurperceel inmiddels 20 jaar eigenaar, geven aan aan eerder hun huis in Moraira verkocht te hebben om, naar dit meest gunstige plekje in Moraira, te verhuizen. Wij als eigenaren hebben inmiddels ervaren dat in de winter de temperatuur consequent ca. 3 graden boven de wintertemperatuur ligt die afgegeven wordt door meteorologen voor Moraira. In de zomer ligt die temperatuur ca. 3 graden lager ten opzichte van opgegeven.
In de zomer lijkt altijd een briesje aanwezig. Kijk ook eens op www.klimaatinfo.nl/spanje/moraira.htm voor meer informatie over het klimaat in Moraira.
Het huis beschikt over terrassen georiënteerd op zuid en oost, deels in de wind alsmede terrassen grotendeels uit de wind, waardoor juist de koelte of juist in andere tijden van het jaar de warmte opgezocht kan worden.

naar boven

Villa Palmera - voor de meest ideale vakantie